Uyum Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Uyum Haftası Etkinlikleri Gerçekleştirildi

•  30 Eylül 2019 Pazartesi

Yüksekokulumuzda 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı uyum haftası etkinlikleri gerçekleştirildi. Uyum haftası etkinliklerinin ilk günü düzenlenen açılış programına Niksar Kaymakamımız Sn. İlhami Doğan, Belediye Başkan Vekilimiz Sn. İsmet Öztürk, Niksar Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ersin Irk, Niksar Teknik ve Sosyal Bilimler Yüksekokulları Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Akkın Semerci ve kurum, kuruluş daire müdürleri ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Yüksekokul müdürlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Akkın Semerci ve Dr. Öğr. Üyesi Ersin Irk’ın açılış konuşmalarıyla devam etti. Yüksekokul müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Akkın Semerci konuşmasında; 2019 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla kampüs alanının yeniden düzenlendiği ve bu kapsamda yürüyüş yolları, ağaçlandırma ve peyzaj düzenleme çalışmaları ile 9.000 metrekare alana bir gölet inşa edildiğini ifade etti. Bu yıl 1391 öğrenci ile eğitime başladıklarını belirten Dr. Akkın Semerci, öğrencilerin gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarıyla daha nitelikli, çevreci ve sosyal bir kampüste eğitim göreceklerini ifade etti.

Niksar İlçe Kaymakamımız Sn. İlhami Doğan ise yaptığı konuşmada, ilçeye gelerek okula yeni kayıt yaptıran öğrencilerin her türlü problemlerinde yanlarında olduklarını belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennilerinde bulundu. Uyum haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ilk günkü program yapılan konuşmaların ardından program müzik ve ikramlarla devam etti.

23 Eylül 2019, Pazartesi saat 10:00 da başlayıp hafta boyunca devam eden üniversite yaşamına uyum haftası etkinlikleri kapsamında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıtla gelen öğrencilerimizin, eğitim ve öğrenim görecekleri Üniversitemizi, Meslek Yüksekokulumuzu ve bölümlerini yakından tanıyarak öğrenim yaşamlarına daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenlendi.

Hafta boyunca süren eğitimlerle yeni gelen öğrencilerimize GOP Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, yurtdışı eğitim ve dikey geçiş imkanları, öğrenci hak ve ödevleri gibi konularda bilgilendirme sunumları yapılarak öğrencilerimizin üniversiteli olma kimliğini kazanmaları ve üniversite yaşamına daha kolay uyum sağlamaları hususlarında kazanımlar elde etmeleri amaçlanmıştır.