Ormancılık Bölümü Öğrencileri Tohum Ekiyor

Ormancılık Bölümü Öğrencileri Tohum Ekiyor

•  7 Kasım 2019 Perşembe

Ormancılık bölümü öğrencileri sınıflarında öğrendikleri teorik bilgileri arazi ve fidanlıkta uygulamaya aktarıyor. Bu kapsamda Öğrenciler Ağaçlandırma ve Fidanlık dersinin uygulamasını yapmak için Niksar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı fidanlığı ziyaret ettiler.

Bu ziyarette, yetkililerce öğrencilere fidanlıkta kullanılan toprak işleme ekipmanları tanıtıldı, ekim yastıklarının yapılışı anlatıldı, fidan yetiştirme ve bakım çalışmaları konularda bilgiler arazide tatbiki olarak anlatıldı. Yine bu ziyaret sırasında öğrenciler polietilen tüplere toprak doldurdu ve ardında Atkestanesi ve Meşe tohumları ektiler. Bu ekilen tohumlardan elde edilecek fidanların ise 2021 yılında yeni gelen Ormancılık bölümü öğrencileri tarafından kampüs alanına dikilmesi planlanmaktadır.